Podezření na genitální herpes

Před lety jsem prodělal genitální herpes a přeléčil jsem ho tehdy na radu odborníka mastí herpesin. Nyní se mi příznaky vrátili (viz příloha). V poslední době (v řádu měsíců) jsem neměl nechráněný pohlavní styk, takže k jakékoli nové infekci mohlo dojít jedině při pettingu. To je spolu s povědomými příznaky (pálení, svědění, puchýřky) důvodem k mému podezření na herpes. Naneštěstí jsem právě na několik týdnů v zahraničí. Nemám tu praktického lékaře, k dermatologovi se dostanu jedině s doporučením a ambulance je přehlcená. Krém herpesin se zde neprodává a alternativní Zovirax se stejnou účinnou látkou se na genitálie používat nesmí. V lékárně mi vzhledem k mé výjimečné situaci nabídli, že mi dají acyklovir ve formě tablet výjimečně bez předpisu, pokud se o tom poradím se svým lékařem. Protože nemám kontakt na odborníka, se kterým jsem problematiku řešil před lety a nemůžu se k žádnému lékaři dostavit osobně, obracím se na vás. Děkuji

Odpověď odborníka:

Herpes genitalis se nedá nikdy úplně vyléčit- viry zůstávají v tříselných uzlinách a při stresu, oslabení organizmu může dojít k opětovnému výsevu- a to i opakovaně, Nejúčinější jsou tbl- Zovirax, Herpesin, mastička má pouze význam lokální, aby to nepálilo,jinak je bez efektu. tedy rychle si vemte ¨bl,Zovirax

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: