Podezření na glomeluronefritidu - škodí ospen antib.?

Děkuji za předch.odpověd kt.zněla: Dcera 7 let má již roky mikroskopickou hematurii, ta vychází různě někdy více něky méně. Po braní antb. Ospen kv.anginám vždy hematurie vymizí jinak je vždy přítomná. Sono moč.cest a ledvin vždy dle lékaře ok a kultivace též. Dcera však často běhá čůrat ojediněle i s pálením a mívá vysoká crp přes sto až 200 při anginách a teplotách. Lékař nefrolog odmítá udělat cistologii či tak nějak se to jmenuje, z důvodu toho že záně z moče nevychází a v krvi též ne. Mám na vyšetřní trvat a je aletrnativa např. vyš. nukleárně? Lékař tvrdí že krev neznamená zánět :-( Odpověď odborníka: Přítomnost krve v moči skutečně nemusí být způsobena jenom infekcí. Ve hře je kamínek, porucha funkce dolních močových cest a další. Cystoskopie i izotopové vyšetření je až v závěru vyšetřovacího postupu (jsou to invazivní vyšetření) Doporučuji dokončit urologické vyšetření. Eventuelní vztah k angínám by mohl vést k možné souvislosti s neinfekčním zánětem (glomerulonefritida). Je potřeba říct, že se ve výjimečných případech nedá příčina hemazurie najít a její nositel s ní žije celý život bez jakéhokoliv omezení. Dr. Ditě VFN Nový dotaz zní: V roce a půl byla dcera přeléčovaná opakovaně Klacidem pro chlamidie po té již krev v moči, častá nemocnost, zvýšené teploty a tzv. nažloutlé modřinky pod očima chodili jsme na nefrologii s tím že dle sona aj.odběrů krve a moči ok a nic jiného, ani nyní nás nechtěj nikam poslat trvají jen na mandlích. Lze se objednat bez doporučení na kliniku k nefrolog.vyš? , případně může doporučení napsat jen dětský lékař? Nyní jsme na Ospenu již měsíc, na mandle půjdeme hned jak daj termín, což může trvat ikdyž se obávám jak to v tomto stavu zvládne( předoperační od pediatra je ok.ale co ty ledviny, příznaky na glomerulonefritidu sedí. Může Ospen v případě ledv.onemocnění nějak výrazně uškdit? atb. máme již po 7. mimo ten Klacid. Dcera je moc unavená zvýš.přetrvávaj i po malé zátěži, je bledá a odedneška až tmavé kruhy pod očima, dle tabulek zvětšená slezina, cholesterol 7 jak nově, víme asi dědičný. Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, žádanku na vyšetření na nefrologii vám klidně může napsat praktický dětský lékař.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x