Podezření na graviditas extrauterina

Prosím, je možné, aby při klasickém těhotenství probíhalo současně mimoděložní? .. jakože by se jedno vajíčko uhnízdilo správně a druhé třeba někde cestou? Poznal by to lékař? Bylo by možné odstranit nežádoucí těhotenství a při tom to "zdravé" zachovat? Předem děkuji za Vaši odpověď a zdravím.

Odpověď odborníka:

Viktorie, ano, takový případ je sice jistě raritní a velice málo pravděpodobný, ale i to se stát může. Máte nějaké konkrétní podezření? Velké bolesti v podbřišku, resp. mírně na straně podbřišku? Jistě se se svými obavami svěřte svému gynekologovi, věřím, že udělá, co je v jeho silách, aby toto podezření vyvrátil. Pokud by se skutečně jednalo o současné fyziologické těhotenství v děloze a těhotenství mimoděložní, pak jistě to zdravé zachovat lze. S pozdravem a přáním, at se jedná pouze o tu lokalizaci v děloze, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: