Podezření na kapavku

Dobrý den, moc prosím oradu i když samozřejmě jdeme k lékaři.Týká se to toho,že dcera přišla stím,že jejímu klukovi zjistili kapavku.Je to její první chlapec,s jiným nechodila,jsem si jistá,o všem s ní mluvím,nebojí se mi svěřit.Přesto co naplat radím-měli několikrát styk,párkrát bez ochrany. 1)Je jisté,že se člověk musí byť jedním stykem nakazit?Nevím zda jí ho rozmlouvat,tvrdí,že ji nepodvedl.A je dost slušný i dle mě.2)Zajímalo by mě zda je možné,že by měl nemoc již od předchozí dívky,se kterou chodil před cca rokem?že by to v těle přetrvávalo tak dlouho a nevěděl o tom?Dcera měla delší dobu dost silné výtoky,ale tohle nás nenapadlo ani gynekologa dříve,přičítalo se to nasazení antikoncepce.3)Všude čtu,že přenos lze jen pohl.stykem,ale jinde,že i použitým ručníkem po nakažené osobě nebo líbáním s nakaženým.Je to pravda?Velice děkuji za Váš názor

Odpověď odborníka:

1) Jisté to samozřejmě není, ale kapavka je poměrně dost infekční. Záleží také na tom, zda jde o akutní či chronickou infekci apod. Nicméně vyšetření je v každém případě nutné. 2) Pokud by se nakazil před rokem a neléčil, mohl by mít již chronickou chorobu, což představuje problém hlavně pro něj - snížení plodnosti. 3) Přenos ručníkem či líbáním je vyloučený. Samozřejmě při orálním sexu může vzniknout např. kapavčitý zánět krčních mandlí apod.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: