Podezření na klíšťovou encefalitidu

Dobrý den, můj partner objevil klíště před osmi dny-předpokládá, že už ho měl od soboty, tj. cca před dvanácti dny. Nyní začíná mít příznaky nachlazení (rýma, bolest v krku), teplotu nemá(dcera je ale také nachlazená, tak to může být od ní).Raději si došel k lékaři, jelikož máme za 11 dní odlétat na dovolenou.Myslel si, že mu odebere krev a zkusí zjistit, zda se nejedná o encefalitidu, on mu ale řekl, že to může být 50 na 50 - buď nachlazení, nebo encefalitida a ať čeká, jestli se to nějak zhorší. Prosím Vás o radu, zda není jiná možnost, dovolenou máme zaplacenou a rádi bychom případně měli nějaký čas na zařízení případné změny. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v tuto chvíli bohužel jiná možnost neexistuje. Doporučoval bych několik dní vyčkat a pokud by obtíže nevymizely, znovu navštivte lékaře. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: