Podezření na latentní herpetickou encefalitidu

Dobrý den, pane doktore,od jara 2005, kdy jsem porodila své 3.dítě, mám závažné zdravotní problémy, avšak diagnozu se nedaří lékařům stanovit. Jedná se především o problémy neurologické, ale už i trávicí, dýchací, kožní, psychické, alergické, endokrinologické, silné bolesti v krku, bolesti svalů, kostí, zubů, lymfatických uzlin ...Já osobně, ač nejsem lékař, jsem po několikaletém pozorování podivného chování svého těla a studiu literatury dospěla k podezření, zda se nejedná o nějakou formu latentní EB virózy, která mi zasáhla především CNS. Prosím Vás o Vaši interpretaci výsledků mých vyšetření: imunologické vyšetření nesvědčí pro autoimunitní chorobu( protilátky ANA kolísají-tzn. někdy pozitivní, jindy negativní), protilátky proti endomysiu IgA i IgG buď slabě poz. nebo pozitivní, protilátky proti tkáňové transglutamináze IgA vysoce pozitivní( více než 300, ref.mez do 20), ve třídě IgG však zcela v normě( 6,8)- bezlepková dieta bez výrazného efektu, jen přechodné zlepšení MR opakovaně- nález v normě lumbální punkce- vyloučena borelioza, rozstroušená skleroza, ehrlichioza i jiné bakteriální infekce, protilátky proti herpetickým virům v likvoru nedělány,PCR na HSV v likvoru negativní, metodou ELM ve SZÚ zjištěn suspektní nález virů čeledi Herpesviridae pravděpodobně lymfocytotropního charakteru metodou ELM ve SZÚ opakovaně v plazmě, séru, moči zjištěny viry čeledi Herpesviridae pravděpodobně lymfocytotropního charakteru(někdy nález masivní, přestože jsem neměla žádný výsev oparu) sérologická vyšetření v různých laboratořích -opakovaně v průběhu 3 let: EBV-VCA IgM neg. VCA IgG 1:80 titr nebo hodnocení pozitivní EA IgG neg. EBNA (Elisa) vysoce + nebo hodnoceno jako zvýšená hladina (více než 600) Svědčí tyto výsledky, dle Vašeho názoru, pro mnou uvažované onemocnění - tedy latentní EBV? Zatím jsem byla lékaři ujišťována, že moje problémy odezní, avšak opak je zatím pravdou. Mnohokrát děkuji za odpověď, popř. doporučení dalšího smysluplného vyšetření.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, latentní nákaza EBV je poměrně nepravděpodobná. Rozhodně bych doporučoval znovu vyšetření na neurologii, které ukáže, zda by se mohlo jednat o encefalitidu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: