Podezření na narkolepsii

Dobrý den, trpívám spánkovou paralýzou a hypnopompickými halucinacemi. Byla jsem ve spánkovém centru a čeká mne vyšetření. Bylo mi řečeno, že se jedná s největší pravděpodobností o narkolepsii. Já však nepociťuji žádné příznaky, jen únava během dne, nejvíce v odpoledních hodinách, avšak nikdy neusnu, ba naopak mám problém usnout během dne a v noci toho také moc nenaspím, hodně dlouho usínám a když se zadaří, tak se během noci hodně budím a mám lehké spaní. Doktorka mi řekla, že i když vyšetření narkolepsii neprokáže i tak jí můžu mít. Jak tedy přijdu na to jestli jí mám nebo ne? Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i spánková paralýza a hypnopompické halucinace jsou mj. součástí klinického obrazu narkolepsie. Každé onemocnění má svoje charakteristické příznaky, ne všechny ale musejí být přítomny zároveň.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: