Podezření na pohlavní chorobu

Pred 2 týdny se u mě projevilo pálení v močové trubici, 2 dny na to jsem zahlédl i výtok v podobě čiré kapky, ktera byla další dny pozorována již jakoby nesla i bíle zbarvený výtok. Doktorka mi nasadila ATB, v moči nález bílkovin, leukocitů a nitritů. Po dobrání ATB moč v pořádku. Pro jistotu zaslána moč i na kultivaci, neboť výtok občasný přetrvával. Dle pokynů jsem dodal tzv. střední proud moči. Kultivace moči dopadla prý naprosto v pořádku. Nyní po pár dnech, kdy to bylo tak nějak za mnou jsem ráno z hrůzou vymasíroval před močením hustou kapku bíložluté barvy, ale pálení se vytratilo. Mám tedy podezření na kapavku. Je možné, že kultivace moči kapavku neodhalí? Je možné, že doznívá nějaký zánět? Mám stálou partnerku několik měsíců. Z testů na venerologii mám obavu, moc předem děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Testy na kapavku jsoujiné, ne běžná kultivace,ta ji neodhalí. Pravděpodobně jde o doznívání zánětu nebo seminální tekutinu. Pokud by se situace opakovala, navštivte venerologii, ale asi to nebude třeba.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: