Podezření na revmatické onemocnění (revmatoidní artritida)

Dobrý den, je mi 20 let a před zhruba 5 lety jsem byla na operaci dvou kloubů na ruce, protože mi přeskakovaly a nemohla jsem prsty ráno vůbec natáhnout.Při operaci se mě operatér ptal, jestli docházím na nějaké revmatologické středisko a že tento zákrok dělá vetšinou seniorům.Nevěnovala jsem tomu pozornost a ortoped mi neřekl, proč jdu na tu operaci a ani co moje problémy s klouby způsobilo.Je to 5 let ale problémy mám s klouby na obou rukách pořád.Nejen, že mi klouby přeskakují,ale jsou i na zatlačení bolestivé.Bolí me i klouby v obou zápěstí a také často klouby v kotnících.Mám problémy s ranní ztuhlostí i jiným kloubů - hlavně kolenních.Někdy je velmi bolestivá i chůze nebo sebemenší ohyb.Občas mi trochu natékají prsty na rukách ale jinde ne .Některé dny mě bolí všechny klouby na těle, že myslím, že se ani nezvednu z postele,ale přes den se to rozhýbe.Některé dny mě zase vůbec klouby nebolí,ale i v tyto dny me bolí klouby na rukách a v zápěstí.Chtěla jsem se zeptat, jestli to může být diagnoza revmatoidní artritidy a jestli byste doporučil návštěvu revmatologického pracoviště.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Ano, může se jednat o revmatoidní artritidu a vyšetření je třeba. Vyšetření klinické, lékařem, ale také odběr krevních vzorků na vyšetření.Podle výsledku potom léčba. Navštivte reumatologa v místě bydliště.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: