Podezření na rs

Dobrý den,už asi půl roku se u mě projevily zdravotní potíže.Jsem stále unavený,v poslední době docela hodně aniž něco vykonávám,bolí mě záda už půl roku ted už je to obtěžující,když chvilku něco dělam s rukama za chvíli mě brní a ztrácím v nich cit,občas se ni stane že mám pocit že mě svědí až pálí kůže a žádná kopřivka nic ani pupínek .Občas mi bývá mdlo až na zvracení,bolí mě hlava docela často někdy mi vylítne z ničeho nic bolest do hlavy třeba když se ohnu a musim si lehnout aby to přešlo.když předkloním hlavu tak mě vystřelí nejde to moc popsat jako by něco přes krk do hlavy,nemám potřebu močení jdu i jednou denně.se zrakem nějaké problémy nemám zhoršil se mi že hůř vidím na dálku ale to neřeším(přičítám to věku)párkrát se mi stalo že jsem začal vidět mlhavě na chvíli a bylo mi přitom jako při nevolnu.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Martine. Uvedené potíže jsou značně mnohotvárné, nemusí nutně všechny spolu souviset. Může to znamenat i nějaké vyčerpání organismu po prodělaném infektu, může to být i reakce na nějaký psychický stres. Ale, když se to již tak dlouho nelepší, bylo by dobré u svého praktika základní vyšetření, provést i základní odběry- od sedimentace, krevního obrazu, jaterní a ledvinné funkce až po vyšetření boreliových protilátek, hormonu štítné žlázy, RTG hrudníku. Zkusit na stabilizaci hořčík- magnesium 2xd 0,5 g, Vitamín B 2xd. Zkontrolovat zda máte dostatečný příjem tekutin za den- tj min 2-2,5l. Pokud se stav nebude lepšit a základní vyšetření nebudou ukazovat na nějaké základní interní choroby, tak potom trnutí v horních končetinách a dyskomfort v krční oblasti i slabost dále dovyšetřit u neurologa. Zde dle nálezu neurologického vyšetření patrně nejprve vyšetření nervstva na horních končetinách, stavu krční páteře a míchy, doplnění evokovaných potenciálů na míšní dráhy a zrakovou dráhu. Dle výsledků posouzení zda je potřeba i vyloučit některý z chronických zánětů nervové soustavy jako boreliosa ev autoimunní zánět jako roztroušenou sklerosu. Zde vedle vyšetření zobrazovacími metodami- magnetická rezonance by bylo ale nutné i vyšetření mozkomíšního moku.. zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: