Podezreni na syfilis

Dobry den, jsem cca 4 mesice po nechranenem oralnim styku (ja pasivne, ona aktivne) na nic vic se nedostalo, po cca 100 dnech se mi kousek nad bradou vytvoril vred o velikosti asi 0,5 cm, nebolel a porad se hoji, do toho mi ted zacaly horecky 39 a zanet nosohltanu (nejspis), 2 dny me hrozne bolelo polikani, v ustech mam bile povlaky. Jedine co se mi nezda je inkubacni doba 4 mesice, myslite ze mam syfilis nebo neco jineho ? Musim podotknout ze mam na penisu jiz velmi dlouho 4 malinke bradavicky ktere se mi nezvetsuji a nezvysuji pocet, zajimalo by me jestli to muzou byt kondyloma (nikdy jsem sex nemel, tohle byl prvni ulet) a zvysit tak sanci na onemocneni syfilidou ci jinou pohlavni chorobou ? Dekuji moc za odpoved

Odpověď odborníka:

Rozhodně bych doporučovala vyšetření na syfilis, pokud šlo o rizikový sex. jinak asi půjde o bakteriální infekci jiného původu, bylo by vhodné provést příp. stěry a kultivační vyšetření ke zjištění původce. Bradavičky na penisu , pokud jste v době vzniku ještě neměl sex, budou asi jen kosmetický problém.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: