Podezření na těhotenství

V pátek jsem měla ovulaci a s přítelem jsme se pokusili o mimi. V pondělí, tedy 3 dny po pohlavním styku se dostavily nesnesitelné bolesti prsou (převážně bradavek a jejich okolí), nevolností, pocitů na zvracení a zvracení. Během dne se přidala mírná bolest v podbříšku a břicha. Bolest v prsou mezitím ustoupila, ale stále citím pnutí. Vím, že na těhotenský test je brzo, ale nedá mi to. Může toto znamenat případné těhotenství? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Lucko, domnívám se, že na těhotenské příznaky je ještě velmi brzy, spíše mě napadá nějaká střevní viroza ( nevolnost, pocit na zvracení, bolest břicha ). Na druhou stranu, některé ženy jsou velmi citlivé a říká se, že těhotenství na sobě poznají od prvního momentu. Přesnou odpověd na Vaši otázku však přinese těhotenský test, resp. gynekologické vyšetření u Vašeho gynekologa, test však provádějte vždy 1. den Vaší očekávané menstruace, pokud se ukáží 2 čárky, objednejte se k lékaři. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: