Podezření na zánět v uchu

Dobrý den, před 2 dny jsem pociťovala po ráno opravdu silnou bolest v pravém uchu, včetně nepříjemného praskání v něm při polykání. To vše ustoupilo během jednoho dne ale včera když jsem šla spát, cítila jsem opět slabší bolesti a ráno se mi začala motat hlava a ve velmi osvětlené místnosti jsem měla pocit že padám.. nejspíš se tu snažím popsat závrať. Podle internetu jsem se dověděla že se tak projevuje zánět středního ucha, ale bolesti už nemám. Nebo alespoň ustaly do teď. Chtěla bych vědět zda se to dá přejít bez léků, nebo bych měla ještě utíkat k lékaři. Motání hlavy je pochopitelně nepříjemné, ale mám teď volno a nepracuji a nerada jím prášky :o). Proto mě zajímá jestli je nějaká alternativa která by mě jich vyvarovala a jestli se vůbec může jednat o maličkost. Děkuji Týna

Odpověď odborníka:

Pokud motání hlavy trvá, vyšetření lékařem (nejprve Vašim praktickým lékařem) je jistě vhodné, příčinou daných potíží nemusí být jen zánět. Smyslem vyšetření není "vnutit Vám prášky", ale posoudit, zda se za potížemi neskrývá něco vážnějšího - takto na dálku přes poradnu to jen dle obsahu Vašeho dotazu říci nelze...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: