Podezreni na zapal plic

Dobrý den je mi 22 let a už 3 měsíce se necítím nejlíp. Nejprve jsem měl problémy se silným kašlem, bolestí na hrudi na pravé straně a uprostřed,lehce zvýšenými teplotami. Lékař mi na to napsal antibiotika, po dobrání se můj stav výrazně zlepšil, ale tak po týdnu se to znovu zhoršilo a přidala se ještě silná bolest v krku, nevolnost a únava. Na to jsem dostal další antibiotika. Po dobrání mě zmizel kašel a bolest v krku, ale ostatní příznaky zůstaly. Doktor mě poté poslal na infekční, kde mě akorát zjistili zhoršené jaterní testy a předepsali dietu. Nyní mě trápí pořád velká nevolnost, únava,teplota lehce nad 37 spojená s bolestí na hrudi spíše na pravé straně, která se zhoršuje zejména při delší chůzi. Chtěl bych se tedy zeptat jestli bych si měl zajít na plicní udělat rtg s podezřením na zápal plic, i když už téměř vůbec nekašlu a poslech se zdá být v pořádku? Ještě bych dodal, že tak před 5 lety jsem se léčil se zápalem plic, která doprovázela bolest hrudníku přesně v tom samém místě jako nyní.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Na plicní odděleni by Vám měl dát doporučení Váš praktický lékař,pokud se tak rozhodne,měl by uvést dosavadní léčbu,průběh,typ antibiotik..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: