Podlitina

Dobrý den, prosím Vás o radu na můj problém. Jsem na začátku těhotenství (5tt) a při přikládání do krbu jsem bříškem palce zavadila o rezavý hřebík, který vyčníval z jednoho kusu dřeva a já si ho nevšimla. Myslela jsem, že jsem se o něj píchla, ale pak jsem zjistila že naštěstí ne, protože mi rána nekrvácela. Ale za 1-2 dny jsem zjistila, že se mi v tom místě udělala pod kůží malá podlitina asi 1mm (vypadá jako malá modřina - "rak"). Zdravý rozum mi říká, že když jsem se nepíchla, tak je to jen sražená krev pod kůží z toho nárazu, ale malý červík přece jen ve mě hlodá, jsetli jsem přece jen nějak neohrozila plod embryo a nemohla se něčím nakazit. Očkovaná proti tetanu jsem byla před 7 lety. Moc vám děkuji za odpověď na můj asi trochu bláznivý dotaz.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nedošlo k poruše kožního krytu, tetanu ani jiné nákazy bych se neobávala. pravděpodobně se jedná pouze o drobný podkožní hematomek. Palec sledujte, pokud by se Vám nadále cokoliv nezdálo, navštivte praktika či nejbližší chirurgii. Ohrožení plodu je takřka vyloučeno.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Černý kašel není normální kašel! Má devastující následky
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kdy lze nasadit biologickou léčbu u Bechtěreva?
Články: Kdy lze nasadit biologickou léčbu u Bechtěreva?
Léčba Bechtěrevovy nemoci...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Konec opakujících se vaginálních mykóz: víme, co zabírá
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: