Podozrenie na cystu

Dobrý deň prajem, obraciam sa na vás už po niekoľký krat o pomoc. Pred pol rokom som mala podozrenie na tehotenstvo, to sa však vyvratilo pomocou krvných testov. A však pred troma mesiacmi som mala úplne zmenenú menštruaciu- bola oveľa slabšia ako býva zvykom a konzistenčne nebola ako obvykle. Bola riedka a svetlo ružova. Následne som o 37 dni dostala ďalšiu menštruaciu s rovnakým problémom. Pred tyzdnom som mala taktiež rovnakú menštruaciu ako za posledné 3 mesiace. Cyklus mam veľmi nepravidelny a však mam mierne obavy. Všimla som si že sa mi zväčšuje brucho a však akosi len na ľavej strane . Mala som najprv podozrenie na mimomaternicove tehotenstvo to sa však príchodom menštruacie vyvratilo. V oblasti panvy ma mierene boli pri chôdzi a taktiež mi bolest niekedy vystreli až do konečníka. Čítala som článok, že vraj môže íst o cystu. Túto noc som na spodnon pradle spozorovala hnedo-rúžovkaste škvrny. To vraj nieje priznakom cysty. O čo podľa vas môže íst? Tehotenstvo na 90 % vylucujem z dôvodu príchodu menštruacie a takisto ochrany pri pohlavnom styku. Iste riziko tu však stale je. Prosím o radu. Ďakujem

Odpověď odborníka:

Jde-li o cystu, která by mohla způsobovat nepravidelnosti cyklu ukáže jen gynekologické vyšetření včetně ultrazvuku, současně potvrdí či vyloučí graviditu, měla by jste jej absolvovat co nejdříve. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: