Podpora otěhotnění doplňkem stravy fertility blend

Vážený pane doktore, ráda bych s Vámi probrala složení doplňku stravy určeného pro otěhotnění - Fertility Blend. Po 3 měsících jeho užívání jsem skutečně otěhotněla. Těhotenství bohužel skončilo v 8tt zamlklým těhotenstvím a následovala revize dělohy (před 2 týdny). Výrobce uvádí, že se má doplněk stravy užívat do 12tt. Prosím o názor zda-li je kombinace vitamínů optimální. V porovnání s jinými značkami (např. Femibion nebo Mamavit) se mi jeví, že dávka vitamínu B6 a B12 je velmi vysoká (až 3x v porovnání), což mě znepokojuje.Je vhodné jej užívat i po zjištění těhu nebo jej poté vysadit a nahradit něčím jiným?Nebo začít užívat něco jiného na podpoření otěhotnění? Je mi 33 let. Složení výrobku přikládám do přílohy. Předem děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

dobrý den, vitamíny můžete užívat do 12týdně v době gravidity, vyšší dávka nevadí, vitamíny B se eliminují močí a tělo si vezme jen to, co skutečně potřebuje. Předávkovat se jimi nelze.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x