Podrazdena slinna zlaza

Dobry den, uz asi dva dni pocitujem podrazdennu podjazykovu slinnu zlazu na pravej strane. Posledne dni som si trosku "intenzivnejsie" cistil zuby hlavne v oblasti tej slinnej zlazy (vpravo zvnutra) pretoze mam velke problemy so zubnym kamenom. Kefka je nova a trosku tvrdsia. Odvtedy pocitujem na tej strane miernu bolest pod jazykom. Potom som si vsimol ze ta slinna zlaza je mierne opuchnuta. Myslite, ze to moze s tym suvisiet. Asi pred tyzdnom som bol u zubara na pravidelnej prehliadke a na slinne zlazy nehovoril nic, tak predpokladam, ze boli vtedy v poriadku. Pred tromi tyzdnami som bol s inym problemom na ORL. Lekar skontroloval v ramci prehliadky aj slinne zlazy. Citam zo spravy " Spodina ust a vyvody slinnych zliaz bez patologickych zmien, sliznica bez zapalu. Chut v norme..." 5.12. 2014. Chcem sa spytat, ci to moze byt z tej zubnej kefky alebo je pricina niekde inde a tiez ako by som mal zmiernit tu bolest, resp. velkost slinnej zlazy. Teraz ju takpovediac stale citim v ustach, pri kazdom pohybe jazyka. Bojim sa tiez aby sa bolest nezintenzivnila a stav nezhorsil. Dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to co popisuje a je na obrázku vidět ,je buď vývod podčelistní slinné žlázy, který je zřejmě poraněný/ zubní kartáček/ a okolo je kolaterální otok s phlegmonou a stásou slin nebo máte poraněn vývod drobné slinné podjazykové žlázky a začíná se tvořit cysta. Abych to mohl spolehlivě posoudit potřeboval bych vás vidět. Pokud se stav bude horšit navštivte spádového ORL lékaře buď ke konservativní nebo chirurgické terapii.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: