Podráždění konečníku

dobrý den. Užívám proti bolesti občas, ne pravidelně, čípky Indometacin 50. A mám dotaz, zda to nemůže časem poškodí nějak konečník /třeba krvácení apod/, mám v této oblasti malý polyp. Tyto čípky mi pomáhají a šetří můj žaludek, nejsou dráždivé??? Hezký den

Odpověď odborníka:

Indometacin patří k základním a již dávno užívaným lékům, tyto léky se již užívají omezeně. Konečník by tento čípek poškodit neměl. Nicméně se domnívám, že by měla být zařazena občasná několikadenní až vícetýdenní pauza k odpočinku jak konečníku tak i žaludku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: