Podvázaní vaječníků

Dobrý den, je mi 32 let,mám revmatoidní artritidu.Užívám mnoho léků a můj stav je dlouhodobě stejný. Mám souhlas revmatologa s podvázáním vaječníků. Je možné v mém věku podstoupit tuto operaci,a jaká je negativní stránka této věci. Byla bych ráda za Váš čas a názor. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslíte podvázání vejcovodů, tedy sterilizaci. Jedná se o nevratný zákrok navozující trvalou neplodnost. Je to krátký operační výkon, provádí se laparoskopicky v celkové anestezii. Nutná je i krátkodobá hospitalizace. Artritida může být indikací ke sterilizaci v případě progrese (zhoršování) onemocnění s funkčním postižením velkých kloubů a páteře. Existují i porodnické indikace, např. byste musela mít 4 či více dětí, ev. opakovaně podstoupený císařský řez či opakované komplikace v těhotenství, za porodu a v šestinedělí.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: