Podvrtlé koleno

Dobrý den, před měsícem jsem měla úraz na trampolíně, kde se mi při jednom dopadu podvrtlo levé koleno, jelikož jsem touto nohou skočila na ochranný okraj. V kolenu mi 4x "pokřupalo" a vyletělo jakoby do vnitřní strany. Následovalo vyšetření v nemocnici, kde nebylo na rentgenu nic zjištěno, proto mi byly naordinovány FH a ortéza. Ještě ten den mi koleno hrozně oteklo a pohyblivost nebyla žádná. Do dvou dnů mi byl vytažen výpotek s krví (cca 32 ml). Od té doby několik kontrol. Po měsíci, kdy jsem na nohu nedokázala stoupnout a mám stále velmi omezenou pohyblivost (nemožnost propnutí ani ohnutí) mi byla doporučena artroskopie. Není možné se artroskopii ještě vyhnout, že by stačily například jen rehabilitace? Co by mohlo být příčinou omezení ohybu kolene? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně se jedná dle vašeho popisu o poranění zkříženého vazu, ani poruchu celistvosti menisku není možno vyloučit. Pokud potíže rychle neustupují je artroskopie vhodná, pokud chcete počkat zkusit RH je možné, stav kolena ale ortopedem kontrolovat. Artroskopický zákrok kromě akutní blokády kolena se nemusí uspěchat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: