Podvrtnuté koleno

Dobrý den, před týdnem pri fotbale jsem si narazil/ podvrt koleno subj bolestive. Pan doktor vyloučil poraněni menisku, zásuvka negativni, postranni vazy palp.neboli bez zn lese , hematomu. RTG: bez prok.traum změn. Problém je že koleno stale po tydnu nateklé vrchni část nad kolenem- lehce bolestivé. Koleno mam stáhnute obinadlem a bez sportu/v klidu.. Chtěl jsem se zeptat jak dlouho otok trvá a zdali mam použivat nejakou mast,popřipade zda-li by se mohlo jednat o jine poraněni. Prikladám vyšetření od pana doktora.Dekuji Martin V.

Odpověď odborníka:

Vyšetření nebylo přiloženo. Při distorsi, podvrtnutí kolena, se jedná o přetažení nebo natržení fixačních vazů kolena, někdy i mikrotrhlinky vazů spojené s otokem, někdy výpotke a bolestí kolena s omezením hybnosti.,, takže velmi užiteční je znehybnění kolena od 3 do 6 ti týdnů, když ne v sádrovém obvazu či dlaze tak alespoň ve snímací ortéze kolena. Následná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci je užitečná. Jinak při kontrole u svého chirurga. dále dle stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x