Podvrtnutí a natažení (předního)(zadního) zkříženého vazu kolena

Tak, vážený pane doktore, zní lékařská zpráva k zranění které jsem si způsobil před týdnem když jsem skákal přes plot, dopadl jsem na šikmý svah a utrpěl distorzi kolene. Před třemi dny mi byla provedena diagnostická punkce při níž bylo evakuováno 55ml hustého hemarthrosu bez tuku. Dále je uvedeno: hybnost 0-80°, volný LCA, Lachman na +, příznaky i na lezi MM. bez TEN. Nerozumím těm zkratkám, nicméně mi byl doporučen klid a příští kontrola až při opětovném nahromadění výpotku, čemuž rozumím dobře. Koleno bylo již klidné a bolelo jen při chůzi o berlích, nicméně předevčírem jsem se v noci probudil a v rozespání ohnul nohu o trochu víc než je její nynější hybnost, ucítil jsem tlak v oblasti čéšky který jsem ,i přes bolest bohužel, překonal. V koleni jsem ucítil neidentifikovatelné "lupnutí" a od té doby mě koleno bolí opět jako při čerstvém úrazu. Mám to nějak řešit nebo pokračovat v léčbě klidem? Dále bych se rád zeptal na váš odborný názor na lidové léčitele v oblasti ortopedie? Rodinou mi je doporučováno zajít za jednou takovou paní (její matka napravila koleno mé matce), která pomáhá lidem s problémy, pohybového aparátu. Já si ovšem nejsem jist vzhledem k tomu že její metody jsou poněkud "drsné" jestli můj úraz není té povahy, která vyžaduje spíš klid než masáže. Děkuji Vám předem za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Každou změnu zdravotního stavu je třeba řešit se svým ošetřujícím lékařem tedy i změnu stavu kolena po onom lupnutí s ortopedem. Pokud se ptáte na lidové lečitele tak zvláště při úraze je můj názor na takový přístup zcela záporný. Máte dojem, že třeba americký prezident by při potížích šel k lidové léčitelce? Naopak , dostane se mu té nejlepší péče v nejlepší nemocnici.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: