Podvrtnutý kotník

Dobrý den, před dvěma dny jsem si podvrtla kotník (již po několikáté, v kotníku jsem měla natržené vazy). Hned se objevil otok ze zevní strany, bez modřiny, nohu jsem mohla trochu zatížit a lehce hýbat do všech stran. Nyní kotník leduju, mažu fastum gelem, chodím s berlemi a kotník mám stáhnutý ortézou. Postupuji tedy stejně, jako při předchozím podvrtnutí, ale u lékaře jsem nebyla. Je nutné chodit s tímto zraněním k lékaři? Je možné, že by mohlo jít o zlomeninu nebo natržení vazů, když kotník snese lehké zatížení a neobjevila se modřina? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ano, k lékaři, na chirurgickou ambulanci je třeba zajít, rtg, sádra lépe než ortéza tak, aby se úraz zhojil a aby i poškozené vazy se zhojily. Samoléčba a opakovaně sundávaná ortéza není ta správná léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: