Podvrtnutý kotník

Dobrý den p. doktore,chtěla bych se zeptat,jestli je normální,že doktor mi do zprávy napíše,že jsem dostala elastickou ortézu,ale nechal mi dát nohu na 14 dní do nechodící sádry.Skoro vůbec mě kotník nebolel,teď sice bolí víc,ale i tak si myslím,že bych ho měla trochu zatěžovat.Myslíte,že si můžu nechat změnit sádru za jinou fixaci?Musím se pohybovat a s berlemi to opravdu není jednoduché.Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o podvrtnutí hlezna je sádrová fixace to nejlepší co může hlezno léčit. Zde se jedná totiž o přetažení nebo natržení vazů a nic jiného než znehybňující fixace není vhodné. Pokud by sádra tlačila musí se ihned uvolnit. Jinak by bylo dobré znehybnění absolvovat. Je nutno podotknout, že u těžších podvrtnutí se sádra přikládá až na 6 týdnů.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x