Pohl.styk v těhotenství

Dobrý den,prosím o radu,jsem v šestém měsíci těhotenství a při pohl.styku kdy dochází k mému orgasmu mi ztvrdne asi tak na minutu podbřišek. Už se mi stalo i v noci při snění,že došlo k intenzivnímu orgasmu který mne probudil a břicho mi nachvíli ztvrdlo..mám obavy jestli tím neubližuji dítěti a začínám mít tak ze sexu strach,a pomalu i z usínání aby se ta noční příhoda neopakovala jelikož ji nemám jak ovlivnit..moc prosím o názor odborníka

Odpověď odborníka:

Dorý den, ojedinělé chvilkové ztvrdnutí dělohy při pohlavním styku nebo při sexuálním vzrušení obecně je zcela normální a děťátku neublíží. Jedná se o ojedinělé slabé stahy dělohy způsobené hormonem oxytocinem. Obezřetnost by byla na místě, pouze pokud by se stahy objevovaly častěji a nejen při sexu apod. nebo pokud by sílily a byly pravidelné. V takových případech je vhodná kontrola u gnekologa (pozn.pravidelné sílící stahy jsou obvykle při porodu, nepravidelné nesílící jsou obvykle tzv.poslíčky nebo prostě zvýšená aktivita dělohy, kterou může být potřeba tlumit).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: