Pohlavna choroba ?

Dobry den, uz asi treti mesiac ma trapi nespecifikovany symptom. Cca pred tromi mesiacmi som mal asi nechraneny pohlavny styk (mnozstvo alkoholu bolo take vysoke ze si cca 4-5 hodin vobec nepamatam takze moznost styku preto nevylucujem ale ani nepotvrdzujem). Kazdopadne ma hned na druhy den zacalo palit pri moceni. Po tyzdni kedze to nepreslo som navstivil lekara (podotykam ze sa nachadzam v cudzej krajine - konkretne Juzna Korea). Doktor ma prezrel,zobral moc a predpisal antibiotika (vzhladom na nie uplne ovladanie anglictiny si len mozem myslet ze to mohla byt pravdepodobne kvapavka). Palenie po tyzdni preslo (okrem palenia som nemal ziadne ine priznaky). Ale cca po 8-10 dnoch zacalo nieco ako pichanie v penise, jemne pichanie pri zaludi. Znova som navstivil doktora a preventivne si nechal spravit krvne testy/RPR (cca 6 tyzdnov od "pravdepodobneho" styku) HIV, syfilis boli negativne. Doktor ma znova prezrel a povedal ze pichanie bolo sposobene len stresom a ze som v poriadku. Pichanie preslo. Cca po dalsom tyzdni mam az do dnesku neprijemny pocit/tlaky v okoli penisu, semenikov. Neviem to presne specifikovat .. nie je to bolestive,nijako ma to neobmedzuje. je to skorej nieco ako svrbenie + citlivejsia pokozka, sucha pokozka v okoli penisu a nieco ako napatie v mocovej trubici (niekedy cerveny zalud). Mam to hlavne v noci alebo v pripade ked na to myslim. Tak isto od toho "incidentu" mam pocit ze mam tak isto svrbi aj po pazuchami a na brade. Okrem toho nemam ziadne ine symptomi. Vyrazky ani nic podobne sa neobjavili (iba klasicke vyrazky ktore mam vzdy po holeni ) 1-2,3 v oblasti rozkroku. Momentalne netusim co mam robit ci ist znova doktorovi ktory mi povedal ze mi nic neni ( popripade vyhladat kozneho,urologa). Budem tu este 5 mesiacov a vazne sa obavam o moj stav ci to nemoze byt nieco vazne (pohlavna choroba alebo podobne). A ked budem dlhsie cakat bude uz "neskoro". Popripade poradit nejaky postup aby som viac menej bez doktorov mohol zistit co mi je (doktory su tu drahy a viac menej nehovoria anglicky + setky lieky su v korejcine). Mozem si z domu nechat poslat konrektne tabletky, maste alebo co je potreba. Alebo odkazat danemu doktorovi nejaky postup ktoreho sa ma drzat aby zistil co mi je. ALebo ci to nie je len nejaka reakcia na pocasie alebo kompletne na okolie (nedostatok vitaminou alebo ina strava) + do toho zapojena moja psychika. Cely moj problem by som charakterizoval ako napatie v okoli rozkroku, citlivejsia pokozka a obcasne svrbenie + pod pazuchami a okolo ust. Som vazne zufaly preto za akukolvek odpoved vopred dakujem. podotykam je mi 23

Odpověď odborníka:

Dobrý deň, Marek. Vo Vašom prípadě by bolo vhodné ( ak sa dá ) vylúčiť chlamýdiovú a ureaplazmatickú infekciu. Ide o pohlavně prenosné baktérie, ktoré sa veľmi obtiažne diagnostikujú a nakazeným jedincom možu sposobovať dlhodobé problémy: opakujúce sa zápaly močových ciest, chronické pálenie v močovej trubici apod). Liečia sa antibiotikmi tetracyklinovej rady (Doxybene - po dobu jednoho týždňa) či makrolidmi (Azitromycin 1g jednorázovo). Niekedy lekári k danej liečbe pristupujú aj v prípadě, že majú negatívne nálezy, ale pacient má evidentné problémy. Vzhľadom k Vašej situácii by som Vám radila zohnať si Azitromycin (2tbl po 500mg) a užiť ich jednorázovo.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: