Pohlavně přenosné nemoce

Chtěla bych se ještě zeptat na poslední dvě věci a pak už vás nebudu obtěžovat: 1) Když jsem po rizikovém pohl.styku užívala antibiotika,tak mám docela obavy že kdybych se nakazila některou z pohl.přenosných nemocí,tak braním antibiotik jsem potlačila příznaky té pohl.přen.nemoci? 2) když jsem po rizikovém pohl.styku brala antibiotika a došlo k poklesu protilátek pohl.přen.nemocí,tak za jak dlouhou dobu po dobrání antibiotik se protilátky dostanou do normálu nebo snad už zůstanou protilátky v poklesu už napořád a výsledky testů budou vždy zkreslené? děkuju

Odpověď odborníka:

1) Klinické projevy infekce na kůži by mohly být potlačeny, ale při krevních odběrech by infekce byla patrná. 2) I po nedostatečném přeléčení infekce přetrvávají paměťové protilátky, takže v krvi ten nález jistě bude.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x