Pohlavní a infekční choroby

Dobrý den. Jsem bisexuál a dost mě přitahuje jeden můj kamarád. Klasický sex s ním nechci ale rád bych s ním uskutečnil petting a to tím stylem že bysme se spolu mazlili jen ve spodním prádle, třeli bychom se přes spodní prádlo o sebe svými přirozeními, on by mi přes spodní prádlo dráždil mé přirození ústy a jazykem ( pouze on mě, já jemu ne), líbali bysme se francouzsky na ústa a osahával by mě a líbal by mě po celém těle. Problém je v tom že kamarád má za sebou poněkud pochybnou minulost, navštěvoval gay kluby a od roku 2010 do roku 2011 žil dokonce ve Španělsku jako bezdomovec a na hygienu tam opravdu moc nedbal. Od té doby co se vrátil ale žije řekl bych spořádaně. Přesto mám ale hrozný strach abych se od něj něčím nenakazil. Chci ho poslat na testy a on s tím souhlasí ale nevím na co všechno by se vlastně měl nechat otestovat? Jako samozřejmost beru HIV, syfilis a hepatitidu C a E ( na B jsem očkovaný a o A a D toho moc nevím). Ale co třeba takové nemoci jako kapavka, papilomavirus, kondylomata, chlamidie, genitální bradavice, herpes nebo svrab? Pokud by tyto nemoci třeba náhodou prodělal už před dvěma lety, byl by i dnes stále infekční a mohl by mě nakazit? Je nutné aby se na všechny tyto nemoci nechal testovat? A pokud by mu testy dopadly dobře, je nutné abych se chránil kondomem když budeme mnou výše popsané praktiky provozovat pouze přes spodní prádlo a nebo dokonce aby musel kondom používat i on? A můj poslední dotaz je v případě orálního dráždění přes spodní prádlo, jak dlouho přežije případná infekce ve slinách na látce spodního prádla? Mohu toto spodní prádlo dát do koše s ostatním rodiným prádlem aniž bych někoho ohrozil nějakou nákazou? Vím že dotazů je hodně ale raději se na vše zeptám protože mám docela strach a tak chci být informovaný. Rád bych si v budoucnu našel přítelkyni tak bych ji nerad něčím nakazil ale teď mě láká dobrodružství s kamarádem. Pořád si to zakazuju ale je to hold silnější než já. Nechci nikomu ublížit ale taky nechci potlačovat to co ve mě je. Byl bych rád za podrobné odpovědi, abych měl ve všem jasno. Předem Děkuji za zodpovězení.

Odpověď odborníka:

Pokud máte podezření, že by přítel mohl být nakažen nějakou infekční či pohlavní chorobou nebo má nějaké obtíže, doporučuji navštívit kožní ambulanci (venerologii) a nechat se vyšetřit. Lékař doporučí příslušná vyšetření po podrobném rozhovoru a klinickém vyšetření. Pokud nedojde k přímému kontaktu pohlavních orgánů nebo spermatu, riziko nákazy prakticky nehrozí. Obdobně jako zbytky slin či spermatu na prádle ztrácejí poměrně rychle infekčnost. Nejlépe je vyprat prádlo alespoň na 60 stupňů.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: