Pohlavni choroba

Dobry den, pred tremi tydny jsem mela nechraneny oralni sex s cizim muzem a mam strach, ze jsem se od nej nakazila treba syfilisem. Tyden po styku jsem onemocnela anginou ( alespon to mi obvodni lekarka po nakouknuti do krku rekla) a nasadila mi antibiotika. Jsem nejspise paranoidni, ale je mozne, ze to muze mit neco spolecneho s touto pohlavni chorobu i presto, ze pet dni po styku jsem sla darovat plasmu a tam se podle vseho delaji velmi citlive testy na tyto nejzavaznejsi pohlavni nemoci? Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, syfilis se v prvním stádiu projevuje tvrdým nebolestivým vředem, tedy odlišně od angíny. 5 dní po případné nákaze by ještě ani krevní testy neprokázaly onemocnění, je tedy nezodpovědné po rizikovém chování navštěvovat dárcovská centra a darovat plazmu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: