Pohlavní herpes simplex

Paní doktorko, když má člověk nechráněný pohlavní styk tak je mi jasné, že když se nakazí například syfilisem nebo jinou pohlavní chorobou tak je větší pravěpodobnost, že se může nakazit i hiv infekcí. Ale co když se člověk nakazí jen pohlavním herpesem simplex to pak je prý dokonce až 3x větší pravděpodobnost nakažení se i hiv než u jiných pohlavních chorob. Ptám se proto, že jsem se pohlavním herpes simplexem nakazila. Moc děkuju za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud máte pohlavní styk s HIV pozitivní osobou a současně máte aktivní infekci herpesu nebo dojde při tomto styku k nákaze tímto virem, je zvýšené riziko, že se nakazíte i HIV. Pokud váš partner HIV nemá, pak samozřejmě nic získat nemůžete.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: