Pohlavní infekce

Před pár dny jsem měl v pražském nočním klubu sex s prostitutkou, ikdyž sex byl chráněný kondomem, mám stále obavy jestli jsem se nemohl i tak něčím nakazit, je to možné i přes ochranu ? Pusou na tvář či na její poprsí ? Den po styku jsem totiž onemocněl něco jako chřipka či nachlazení. (bolest krku, zvýšená teplota,kašel) Za 3 týdny podstupuji detailní krevní a urinální rozbor mého zdraví kvůli zaměstnání do zahraničí, pokud jsem se něčím nakazil dá se na to přijít z krevních testů nebo na to sou pouze nejaké specifické testy?Dočetl jsem se totiž že nějaké pohlavní nemoci se projeví inkubační dobou až za dlouhé měsíce či roky. Děkuji Petr

Odpověď odborníka:

Z krevních testů nebo z moči se pohlavně přenosné nemoci zjistí cíleným vyšetřením na tyto nemoci. Pokud máte v tomto směru jakékoli obavy, je namístě buď svěřit se lékaři, který bude vyšetření provádět, aby se i na tyto nemoci zaměřil, nebo vyhledat dermatovenerologickou ambulanci. Některé pohlavní nemoci, např. infekce virem HIV, se v krvi projeví cca za 2 měsíce od nákazy. Co se týká rizika infekce, kondom a zabránění kontaktu s tělními tekutinami včetně slin snižuje riziko přenosu na úplné minimum. (Spíše jste se nakazil běžnou kapénkovou infekcí dýchacích cest.)

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: