Pohlavní styk

Dobrý den chci se zeptat měla jsem s přítelem nechráněny pohlavní styk a než se udělal tak penis vytáhl, ale něco málo striklo na pipinu ale be dovnitř ale jen kolem, můžu otěhotnět? Už jedno dítě mám.

Odpověď odborníka:

Ano, OTĚHOTNĚT MŮŽETE!!! Zakoupil bych do budoucna after-morning pill (morning=ráno, after=poté), jednorázovou tabletku, která se užívá jako "záchranná" po nepředvídané a/nebo nechtěné ejakulaci během nechráněného pohlavního styku. Bez ohledu na to, jestli ejakulace proběhla uvnitř vaginy (pak je možnost oplodněná vysoká), nebo mimo. Synonymy pro tento zásah jsou intercepce nebo postkoitální antikoncepce (post=po). Jednorázová aplikace (dvě dávky levonorgestrelu, lék se jmenuje Postinor - 2) ničemu neškodí. Vezme se hned a 12 hodin po první dávce, tím je celá záležitost uzavřena. Nicméně, k zakoupení postkoitální tabletky je zapotřebí lékařský předpis, je nejlepší domluvit se s gynekologem a tabletu (resp. ony dvě tablety) mít u sebe. Navíc je třeba první dávku užít do 72 hodin po nechráněném styku!!! Ať už první následující menstruace proběhne nebo neproběhne (v druhém případě máte téměř jasno), nechte si udělat těhotenský test! (Vzhledem k době, jež už uplynula, je ovšem na místě neváhat a navštívit gynekologa - podobné situace je třeba řešit hned a rozhodně nespoléhat na internetové poradenství a čekat.) Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: