Pohlavní styk a hiv

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že jsem byla nakažena HIV po pohlavním styku s tím, že beru antikoncepci, ale s dotyčným to bylo teprve moje "poprvé", jen bohužel se to stalo na jedné akci a já ho vůbec neznala a byla jsem opilá... 3.den po pohlavním styku mě začalo bolet v krku, byla jsem unavená. Další den už jsem měla teploty nad 39, jela jsem k doktorovi, který mi předepsal antibiotika s tím, že se jedná o angínu. Myslíte, že je možné, že jsem HIV pozitivní? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nejdříve je nutné upozornit vás na to, že užívání antikoncepce vás vůbec nechrání před přenosem jakékoliv pohlavní choroby, ale jen a pouze před početím. HIV se bohužel dá nakazit i při jediném nechráněném pohlavním styku. Podle příznaků, které jste měla ale velice rychle od vámi uvedeného rizikového pohlavního styku, nejspíše to opravdu HIV způsobeno nebylo a skutečně to mohla být angína nebo nějaké jiné bakteriální onemocnění či viróza. Každopádně bych si ale testy na HIV raději na vašem místě udělat nechal, ale aby vám skutečně ukázaly, zda jste se HIV nakazila, musíte je podstoupit minimálně za 2 měsíce (ne dříve) od rizikového sexuálního kontaktu.

MUDr. Pavel Turčan
MUDr. Pavel Turčan

Specializace: Sexuologie
Pracoviště: Centrum MEDIOL, ordinace sexuologie, andrologie a partnerská poradna, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: