Pohlavní styk po operaci

Dobrý den, ráda bych se zeptala, kdy smím provádět pohlavní styk? Jsem po laserovém odstranění malého výrůstku u konečníku. Nyní je to přesně týden. Vše pečlivě ošetřuji Betadinou a vypadá to, že se to pěkně hojí. V propouštěcí zprávě mám napsáno šest týdnů, ale to mi přijde jako zbytečně dlouhá doba. Mohu znát váš názor? Děkuji a přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předpokládám, že buď šlo o kondylomata nebo opravdu o nějaký kožní defekt. Důležité je, jak probíhá vlastní hojení, doba 6 týdnů je relativně hodně dlouhá, i když sex se dá řešit i alternativními metodami. Myslím si (ale nález jsem bohužel neviděl), že optimální doba hojení bývá 2-3 týdny, a když bude vše zhojeno bez sekrece, rána bude klidná,tak můžete s opatrným sexem po 21 dnech začít, ale ránu stále ošetřovat, případně provádět akupresurní cviky, což je vhodné k snížení možností vytvoření keloidní jizvy apod. Event. se můžete přijít ukázat svému gynekologovi,ať zhojení posoudí-když si nebudete jistá. Přeji pěkný den. MUDr.Luděk Fiala

odb. as. MUDr. Luděk Fiala MBA
odb. as. MUDr. Luděk Fiala MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví, sexuologie
Pracoviště: Sexuologický ústav VFN v Praze a 1. LF UK

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: