Pohmoždění varlat

Hned na úvod prosím o co možná nejrychlejší odpověď... již delší dobu jsem se potýkal s problémem ohledně mé sexuální orientace do kterého zapadalo i období, kdy jsem doufal, že jsem jen masochista, teď už jsem smířen se svojí homosexualitou, ale problém je jiný... V období, kdy jsem doufal jen v to, že jsem heterosexuální masochista, jsem si při masturbaci podvazoval varlata, bylo to v koupelně, byl jsem sám doma a já jsem byl nezamčený... Slyšel jsem jak bouchly dveře, lekl jsem se, a jak jsem se snažil dostat co nejdřívě ke dveřím, abych je zamkl, uklouzl jsem a varlata jsem si hodně přisedl, což dost zabolelo, ale pak nic, tak jsem to nechal být... Teď už jsou to čtyři dny. Včera jsem zašel na urologii, kde jsem řekl, že jsem si narazil varlata jiným způsobem, neměl jsem na to odvahu. Ve zprávě se píše: "Skrotum bez traumatických změn, bez zarudnutí, pravé varle nezvětšené, normální nález a konzistence, nadvarle palp. citlivé, vlevo normální nález, sonograf: Varle má homogen. strukturu, bez traumat.změn, volná tekutina v okolí není. Nález v moč. sedimentu: negativní" Teď od té doby zaznamenávám pokles libida, který byl u mě do té doby hodně veliký, a když jsem konečně dosáhl erekce, tak mi trvalo hodně dlouho dojít ejakulaci, což je navíc provázeno tím, že před ejakulací cítím jak hodně dýchám (nikdy před tím jsem to neměl) a mám pocit, jako by se tělo snažilo od někud vycucnout sperma ale jako by to nešlo, k ejakulaci nakonec dojde, ale ejakulát je hodně bílý, předtím byl spíš lehce nažloutlý, ale tenhle je bílý hodně. Na internetu jsem našel, že rozdrcení varlat, což je v mém případě hodně pravděpodobné, vede ke ztrátě jejich funkce a ke snížení testosteronu, což by odpovídalo, ale nevím, taky to může být psychického rázu, ostatní příznaky, krom poklesu libida a problému s ejakulací jsou sporné, většinu jich tedy pozoruji, ale těžko říct, zda to nebude jen psychické. A poslední dotaz. Četl jsem, že některé případy takového rozdrcení varlat je nutno řešit kastrací, tak jestli by to u mě bylo nutné, když vezmeme v potaz onu lékařskou zprávu (podstoupil jsem vyšetření ultrazvukem) a jestli by to pojišťovna vůbec za těchto okolností hradila... A také co se potom týče podávání testosteronu...

Odpověď odborníka:

Jakube, podle ultrazvuku jsou varalata zcela v pořádku, tedy bez známěk rozdrcení, nebo náznaku krvácení. Podle mého názoru pokud byste měl skutečně výraznější kontuzi, tedy naražení varlat, bude bolest velice výrazná, až omezující, což není naštěstí váš případ. Tedy domnívám se, že poruchy libida a erekce jsou v tuto chvílu spíše psychické, možná pramení z nějakého strachu o varlata. Nicméně nález je zcela v normě, nemusíte se tedy obávat. Přeji pekný den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: