Pohyb po operaci žil

Jsem tři týdny po klasické operaci žil na LDK a protože jsem před operací aktivně sportovala, tak bych se chtěla ke sportu zas brzy vrátit. Zatím chodím jen na delší procházky, ale ráda bych začala opět jezdit na kole a cvičit aerobik. Po jaké době bych mohla začít s jízdou na kole? A musím mít při aerobiku kompresivní punčochu? Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Po klasické operaci varixů jsme doporučovali bandáž na 4 týdny trvale, další 2 týdny jen přes den. Pracovní neschopnost bývala 4-6 týdnů. Tak to by se dalo brát jako doba bez sportu. Vy ale máte pohyb ráda, tak plně chápu, že chcete trochu přitlačit. Ptejme se tedy co se může při pohybu stát špatného. V zásadě to může jen víc bolet nebo se může zhoršit otok. Oboje uvidíte, když to zkusíte a můžete ubrat. Je ale docela dobře možné, že pomoc svalové pumpy při jízdě na kole žilnímu oběhu spíše prospěje. O aerobiku platí to samé, tu punčochu bych používal do těch 6 týdnů, ale můžete se opět řídit svými pocity. Přeju hezký den V.V.

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: