Pohyb varlete

Dobrý den. Jsem po operaci hydrokely na pravem varleti. operace proběhla s pooperačním zánětem (asi 4x antibiotika). Po zhojení jsem si všiml že se mi varle nepohybuje tak jak má. Při pohybu nohou se mi operované varle vysune k tělu, druhé ovšem ne (před operací to tak nedělalo). Byl jsem prohlížen snad 5x sonem a dokonce i nějakým lepším aby mi zjistili kýlu nebo nějaké další problémy, ale nezjistili nic - jen že mám levé 3,9 mm a prave (operovane) 4,2 mm ale to že nevadí. Řeklo se mi, že se jim to jeví jako normální pooperační jev a že mi varle tahá jizva. Já se ale bojím případné torze levého varlete, jelikož to tam jen tak vysí a nic to nepodpírá a navíc to vypada dost divně (ano vím že mohou být různě daleko od sebe, ale tohle je o pul varlete rozdil). Když jsem v klidu tak nic. Jen při zdvyhání z postele, nebo kýchnutí mám tlak jakoby v podbříšku, ale to se mi zda ze se hojí - bylo mi na to řečeno, že mám počkat, že čas hojí. Ale já se radši ptám, co by mi potencionálně mohlo být? Moje teorie je taková, že při hojení tam něco přirostlo špatně a tím pádem varle nedoléha na spodek šourku, tím se namáhá místo kde sval držící varle spojuje s tělem a tím pádem mě bolí i podbříško. Může tomu být tak nebo máte pro pohyb varlete při chůzi směrem k tělu po operaci hydrokely jiný názor ? Popřípadě lze to nějak napravit ? (varle se jinak hýbe, ale jakoby tam byl kratší sval co drží varle)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemůžete očekávat, že to po operaci bude stejné jako u jiného muže. Pooperační změny a obzvlášť po zánětu jsou různé a jedinou důležitou věcí je vitálnost varlete

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x