Pohybové potíže po tep hlezna

Po TEP mám potíže a s rozsahem pohybu.Operace v r 2009 bez potíží, Po roce po odstranění osifikací v oblasti paty a prodloužení ach.šlachy se pohyb dost zlepšil.Přetrvává špatný rozsah pohybu v přední části-nejvíc potřebný při chůzi.Můj operatér se mnou jedná,jako by mi bylo 80,že prý se s tím dá žít.S tím nesouhlasím a chci kotník dodělat,aby normálně fungoval..Byl provede RTG a CT a asistentem operatéra bylo potvrzeno to,co jsem jim říkal.V přední části kotníku dochází k bloku,cítím tam mechanický blok.Jenže operatér se se mnou odmítá rozumně bavit.Proto hledám lékaře,který má v této oblasti prokazatelné zkušenosti a je v oboru dobrý,na kterého se můžu obrátit a který by mi mohl pomoct. Děkuji za pomoc Robert

Odpověď odborníka:

Endoprotézy hlezna jsou operace, které nejsou nijak časté. Pokud již uplynulo 5 let od operace, stav je stabilní, ale může existovat podle rtg a vyšetření stav, kdy došlo ke změnám v poloze endoprotetických komponent, poruše kongruence. Stav musí posoudit opravdu pracoviště, které se těmito problémy zabývá. Doporučuji vyšetření v ambulanci ortopedické kliniky fakultní nemocnice ve spádové krajské oblasti. Stav posoudí, zhodnotí dosavadní vaše vyšetření a doporučí léčbu. Někdy se provede reoperace, vyjímečně, jindy pokud stav je pro pacienta již nevyhovující se dokonce TEP odstraňuje s následným ošetřením hlezna dalšími operačními ortopedickými postupy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: