Pohyby a negativní test

  • Dotaz od: Jelizaveta
  • Publikováno: 28.12.2014
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Je mi 29 let, mám drobnou a štíhlou postavu, před 4 lety jsem rodila císařským řezem. Najednou, asi před týdnem, jsem začala cítit pohyby v podbřišku, dokonce i vidět, udělala jsem si těhotenský test z moči a vyšel mi negativně. Tak jsem se smířila s tím, že jde o pohyb střev-ale až takhle a najednou z ničeho nic?, a když se to zase dostaví-párkrát na den, tak jsem pořád na pochybech... Jinak menstruaci mám stále pravidelnou. Díky za odpověd, Líza

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, pravidelná menstruace může opravdu přetrvávat i několik měsíců poté, co žena otěhotní. Nicméně negativní těhotenský test to opravdu vylučuje. Pohyby plodu byste mohla cítit nejdřív asi ve 4. měsíci těhotenství a to už by se objevily i jiné změny. Můžu Vám dooporučit pro Váš klid zopakovat těhotenský test, pokud mu nedůvěřujete dojít si na vyšetření na gynekologii - ultrazvuk jistě potvrdí nebo vyloučíá možné těhotenství.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: