Pohyby plodu ve 28.tt

Dobrý den. Zítra budu začínat 28. TT. Pohyby dítěte cítím již od 21. týdne, ale vždy byly spíše nárazové ráno a večer, během dne jsem necítila téměř nic. Od včerejšího večera se však plod hýbe neustále a kope mě především do boků. Byla jsem dnes u svého lékaře, který mi zjistil tvrdnutí dělohy a předepsal magnezium. Chtěla bych se zeptat, zda může být tato nečekaná zvýšená činnost plodu vyvolaná právě tímto problémem? Někde jsem četla, že by to mohlo znamenat například i nedostatek kyslíku nebo nějakou jinou tíseň plodu. Svému lékaři věřím, ale přesto se bojím, jestli nemohl něco přehlédnout. Ty pohyby jsou opravdu o 200% intenzivnější. Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Magnezium by mělo snížit tonus děložní, lékař vám jistě poslechl ozvy a pokud shledal vše v pořádku neměl by být důvod k obavám, bylo by ještě možné v nemocnici provést monitor akce plodu a případných kontrakcí,pokud by uznal za potřebné vás tam poslat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: