Pojistné plnění

Dne 7.5. Jsem byl jako řidič motocyklu sražen jiným motorkářem cca v 90km/h v důsledku této nehody jsem měl ve Fakultní nemocnici v Ostravě diagnozovaných několik né až tak vážných úrazů. Nicméně na kontrolní vyšetření jsem se ve stanovené lhůtě dostavil na Mephacentrum v porubě a lékař mi shodnotil po 12 dnech ačkoliv jsem nemohl pořádně stále ani chodit ve zprávě, že údajné podvrtnutí hlezna je již bez otoku a hamatomu řešil mi jen ty další úrazy drobnější a léčbu hlezna zcela odflákl.. Jsem trochu silnější postavy. A díky tomuto co mi lékař napsal, mi pojišťovna neplnila na základu toho, že bolestivost a nehybnost není uznatelným nárokem k pojistnému plnění. Po asi 28 dní jsem stále jako řidič z povolání nemohl pracovat (řídit auto) z důvodu bolesti způsobené distorzí kotníku. Můj lékař mi způsobil absolutní pojistné neplnění pojišťoven i přes to co jsem mu říkal, že je třeba, aby zpráva splňovala, protože jsem toto konzultoval s pojišťovákem. Můj dotaz tedy zní : je běžnou praxí, aby při velice klidovém režimu a mazání mastí předepsanou lékařem otok po 10-12 dnech zmizel a tím pádem bych si mohl podat nesouhlas s pojistným plněním s posudkem jiného lékaře?

Odpověď odborníka:

Netuším, jak jste měl nastavenou pojistnou smlouvu- nicméně pokud na úraz, tak podvrtnutí hlezna rozhodně úraz je.
A měl by být uznám úrazem a tím pádem pojistně odškodněn bez ohledu na to, jak dlouho pokračovala rekonvalescence.
Chápu, že pokud by rekonvalescence trvala déle nebo by nastaly nějaké komplikace, budete odškodněn více, to ale nic nemění na tom, že nárok na pojistné plnění tak jako tak máte, pokud máte tedy výše zmíněné pojištění na úraz. Je ale možné, že máte pojištění na něco jiného a proto Vám to neuznali...těžko říci bez bližších informací. A na Váš dotaz odpovídám: ano, otok může po 12 dnech zmizet. Vypsat formulář Vám může nově jiný lékař, ale přikládají se k formuláři i zprávy z nemocnice a pokud budou informace ve formuláři a ve zprávě spolu nesouhlasit, bude to pojišťovně divné.
Každopádně držím palce.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x