Pokašlávání a zvýšené ebv 5leté dcery

Dobrý den, cca před rokem měla moje 5,5letá dcera anginu s příznaky mononukleozy. Vyléčila se. Cca čtvrt roku si občas stěžuje na bolet bříška kolem pupíčku, za chvilinku přejde. Dva měsíce, počínaje infekcí horních cest dýchacích, odkašlává (není to ale hluboký kašel). Teplotu nemá. Před 14 dny nám pí. dr. udělala odběr krve - AST 0,66, tromb.stř.8,7,neutrofily 0,625, lymfocyty 0,221, eozinofily 0,083, eozinofily 0,57, imunoglobulin E 15,4. EBV - nedávná reaktivace infekce. Zjištěna alergie na mléko. Výtěr z krku - běžná flora, nosohltanu - z respiračního traktu: Branhamella catarrhalis, Staphyloccoccus epidermidis. Ostatní ukazatele by měly být v pořádku. 14 dnů mám dcerku mimo školku, mléko jsme vyřadili, kysané mléčné výrobky ne. Bere na doporučení paní doktorky 3x10 kapek lichořeřišnice a ostropestřec, aerius. Odkašlávání je stejné (jen přes den, v noci klidně spí), bříško stále občas. Dnes krční lékařka zjistila normální stav, jen bledší. Chci Vás poprosit, zda byste mně poradili event. další léčbu - vyšetření. Na alergologii jsme teprve objednaní, na kontrolní odběr také. A jelikož jsem slyšela teď pořád o chlamydiích, zda by i toto nebezpečí nebylo u dcerky možné event. jak se vyšetřují.. Velmi děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chlamydie lze vyšetřit např. z krve, průkazem jejich antigenů. Chlamydiové pneumonie jsou ale u malých dětí poměrně vzácné. Doporučoval bych ale určitě vyšetření na alergologii a znovu u dětského lékaře, případně i test imunity. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x