Pokažené zoubky - 5 let

Hezký den, mám prosbu.. syn má pokažené horní zoubky, má je v podstatě vydrolené, zůstaly pouze pahýlky. Zubař řekl, že jsou mrtvé, ale že není nutné je vyndat, že prý je nové zuby vytlačí. Dvakrát jsme byli na odvrtání takového váčku, který se udělal nad zuby. V současné chvíli ale řešíme zduření uzlin pod čelistí a na krku. Podstoupili jsme vyšetření na ORL, infekčním oddělení, ultrazvuk, byla vyšetřena krev. Nikde se nic nenašlo. Napadlo mne, zda nemůže být problém v zubech. Na bolest zubů si syn nestěžuje. Našemu zubaři se evidentně do odstranění zbytků zubů nechce. Můžete mi poradit, jak postupovat? Je reálné oboustranné zduření uzlin od zoubků? Děkuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,děkuji za Váš dotaz. Pokud se již nad dočasnými zuby opakovaně vytvořil zánět (váček) je lepší je odstranit, aby se zamezilo případným dalším komplikacím,oboustranné zduření uzlin může být reakcím na zánět zubního původu,pokud jsou hluboké kazy na obou stranách. Po odstranění dočasných zubů je pouze třeba hlídat,zda nedochází k uzavírání mezer pro stálé zuby a tento problém případně řešit s ortodontistou (rovnátka)

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
dobry den můžete poradit | Od: maja | 6.7.2015 14:11
muj 2 lety syn ma oteklí horní ret , loni upad a ulomil si dva zoubky a , po dvou mněs dostlal zanět takže zoubky mu vytrhli ale dalsí dva ma na půl zkažene , ale dasen nemá zarudlou , a ted nevim co stim? poradite prosímm?
reagovat
re:dobry den můžete poradit | Od: uLékaře.cz | 7.7.2015 10:16
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Menstruace a gynekologie Chtěla jsem se zeptat, zda mohu jít na...
 
Kam dál
 
 
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Články: Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Nastavení hodin směrem k...
Plavat můžete i se stomií
Články: Plavat můžete i se stomií
Lidé se závažnějším...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: