Pokles poševní stěny

Jsem 7 let po gynekologické operaci, kdy mi byla odstraněna děloha a vaječníky. V současné době mi začal problém s poklesem poševní stěny. Je mi to velmi nepříjemné, byla jsem u své doktorky, která mi poradila, abych zpevňovala pánevní dno, jestli-že mi to nijak nepomůže, tak zhruba za půl roku mi doporučila nechat si provést plastiku. Několikrát denně cviky provádím, ale před tím, než se mi tento problém stal, chodila jsem 2x týdně s trekingovými holemi několik km. Teď nevím, jestli mi to ještě víc neublíží. Prosím, můžu to absolvovat i nadále? Děkuji. D.M.

Odpověď odborníka:

Větší fyzická námaha není při poklesu vhodná, záleží na tom jakého je pokles stupně a několikakilometrová chůze asi není to nejlepší,co by jste měla dělat, tím samozřejmě nemyslím,aby jste procházky neabsolvovala ale s mírou.Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: