Pokousání hmyzem

Chtěla jsem se zeptat na toto, před více jak třemi nedělemi jsem si našla štípanec na kterém byla krev. Myslím, že klíště tam nebylo. Zvláštní bylo, že nebolel ani nesvědil. Byl jen teplý na dotek. Ve středu byl rudý a kolem bylo bílé kolo, posupně se rozšiřoval až na cca 15 cm možná víc. K večeru se tak podivně vybarvil, střed rudý, kolem bílá, pak zas červená a zase bílá...jako nějaký terč. Byl tam asi týden, ale zmenšoval se, dnes mi tam zůstala taková světle hnědá skvrna. Doktorka ho neviděla hned ale nechtěla mi dát antibiotika, že to nic není. Za týden po kousnutí jsem měla mírnou bolest krku, pocit ztuhlých vazů na krku jako pod ušima...nevím, jak to popsat. trochu mi tuhnul krk. Po měsíci mi začaly problémy se svaly na nohou, tuhnou, jsou jakoby přeležené, mravenčí a bodají. Mám pocit bolesti kotníků a kolen...co si o tom prosím myslíte?děkuji Fotka je bohužel velmi špatná

Odpověď odborníka:

Dano,
z fotky to vypadá jako alergická reakce na poštípání, které někdy může mít takovýto terčovitý vzhled. Myslím, že lékařka postupovala správně, když ATB nepředepsala. Pro klid duše bych možná zkontroloval protilátky proti borelioze za 4-5 týdnu po poštípání.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: