Pokus o otěhotnění a borelióza

Dobrý den, pokoušíme se s manželem o dítě, těhotná zatím nejsem. Manželovi teď diagnostikovali boreliózu v 1. stádiu a jeho praktický lékař mu nasadil silná antibiotika na celý měsíc. Chtěla jsem se zeptat, jestli může nemoc, nebo léčba nějak ovlivnit kvalitu spermií a jestli nemáme raději měsíc či dva používat náhradní antikoncepci a počkat, až bude manžel zdravý. Děkuji

Odpověď odborníka:

Kvalita ani počet spermií by neměly být ovlivněny,ale chcete li mít naprostou jistotu použijte antikoncepci na dobu užívání antibiotik i když je to až zbytečná opatrnost. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: