Polohová závrať bppv - doléčba

Po doskoku na zem jsem druhý den v posteli po naklonění hlavy dostával velké závratě a pohyby očí, tedy BPPV. Pomohl na to epleyův manévr, ale zůstalo každodenní několikahodinové motání a bolest hlavy. Krystalky se prý několik týdnů usazují, ale je to již 1,5 měsíce! Tak nevim jestli jít pro nějaké léky k lékaři, nebo provádět epleyův či semontův manevr, nebo dlouhodobbé brand-daroff cviky? Děkuji za radu. Nebo je problém v páteři, v očích od sezení u pc?

Odpověď odborníka:

Bude asi lépe navštívit lékaře, který se tímto zabývá, což jsou především někteří lékaři ORL. ten určí, který kanálek je postižený a které manévry je třeba provádět. Efekt cvičení lze podpořit medikamentosně.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: