Polycystické vaječníky

Dobrý den, Vážený p. doktore, při gynekologické prohlídce a po vyšetřeních laboratorních krevních testů na hormonální profil mi byly diagnostikovány POC. Folikulostim.hormon, hodnota 6.7 a lutenizacní 4.74, jsou tyto hodnoty opravdu špatné? S partnerem bychom chtěli mít miminko, samozřejmě vím, že s touto diagnózou to nebude nic jednoduchého. P. doktor mě přímo odeslal do centra asist.reprod. konkrétně na IVF. Já tuto možnost beru až za krajní. Chci se Vás zeptat, je i jiný postup léčby, např.: hormonální léčba, kterou mi můj gynekolog odmítá poskytnout? Navíc, podle mého gynekologa u mě nedochází k ovulaci, nevím, jak k tomuto závěru došel, protože mi žádná vyšetření nedělal. Již 3. měsíce si vedu grafy baz.teplot a podle nich i podle ovulačních testů u mě k ovulaci dochází. Na co všechno mám, prosím, nárok při této diagnóze? Děkuji velmi za Váš čas

Odpověď odborníka:

Při prokázaném syndromu PCO k ovulaci většinou nedochází, je možno zkusit Clostilbegyt , ale myslím,že možnost kterou zvolil váš lékař- odeslání do centra asistované reprodukce je tím nejlepším řešením pro vás. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: