Polycystické vaječníky a hmotnost

Dobrý den, lékařka mi před časem sdělila, že mám polycystické vaječníky, přesto se mi nějakou náhodou podařilo otěhotnět (i přes velmi nepravidelný, velmi dlouhý cyklus). Nyní bych chtěla další dítě, ale v tutéž náhodu už nedoufám. Doktorka mi řekla, že na UZ náznak PCOS zůstává, stále kojím, ale menses jsem už několikrát, opět nepravidelně měla. Netrpím nadváhou, ale jím hodně sladké, nikdy mi hormony nevyšetřovali, ale krom toho nálezu na UZ mi také rostou vousky na bradě a lehce více se mi usazuje tuk na břiše. Všimla jsem si, že když občas trochu zhubnu, menses se pak dostaví dříve. Je možné, že i když nemám nadváhu, drobné změny v životosprávě a hmotnosti (cca 3 kila) mohou PCOS zlepšit a může přijít ovulace?? Díky Hana Č

Odpověď odborníka:

dobrý den, možné to je, každé tělo reaguje jinak. početí potomka bych nechala na přírodě jako prvního:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: